Home / Fochteloërveen / Actueel /
Op de valreep toch nog kraanvogelkuikensIn het broedseizoen 2015 zijn geen kraanvogelkuikens groot geworden in het FochteloŽrveen. Toch stappen ze er nu wel rond aan het einde van het jaar.

Het gaat om een paar met twee jongen die hier al een maand zijn. Het begon met de twee jongen. Waarschijnlijk waren de ouders verjaagd door een paar dat het territorium geregeld schoon veegt. Daarna werden de ouders samen met de kuikens gezien.

Met deze lentetemperaturen zit het voorjaar in de kop en wordt de familie geregeld door andere paren verjaagd. Toch laten ze zich niet uit het veld slaan en scharrelen ze hun kostje bijeen op percelen met oogstresten van aardappel.


Het zijn overwinteraars die hier komen bijtanken. De trend om in de winter te blijven, zal toenemen als de weersomstandigheden gunstig zijn. Als dit zich de komende jaren doorzet, worden rustgebieden in Nederland steeds belangrijker voor pleisterende en overwinterende kraanvogels uit onze buurlanden. Iets om zuinig op te zijn en rekening mee te houden.
delen


contact
tags
Bureau De Kraanvogel
FochteloŽrveen 10
8428 RR Fochteloo
0516-588589
Het Waait
Twelloseweg 10a
7439 AS Steenenkamer
0570-618989