Home / Fochteloërveen / Actueel /
Hoera: het regent kraanvogels!


'Opeens' is de kraanvogeltrek in volle gang. Overal in Nederland regent het meldingen van luid trompetterende groepen.

Op Twitter is het van uur tot uur en zelfs van minuut tot minuut te volgen, via onder meer de hastag #kraanvogels, het account @kraanvogels en vele andere. De website www.waarneming.nl levert regelmatig updates met totaaloverzichten. Nu al zijn het indrukwekkende aantallen, maar houd het luchtruim de komende dagen goed in de gaten, want er zijn er nog veel meer onderweg! 

Wie geluk heeft, ziet af en toe een groepje landen. Herman Feenstra fotografeerde vanmiddag deze groep van 17, die bij Haulerwijk even op adem kwam.

Blijf op afstand, gun de vogels hun rust
Voor wie dezelfde mazzel heeft: geniet van wat je ziet, maar weet wat je doet. Blijf op afstand en gun de vogels de rust die ze nodig hebben om op krachten te komen. Ze hebben een lange weg afgelegd en vaak nog een lange weg te gaan naar het broedgebied.  

Over broedgebied gesproken: dat is er ook in Nederland. En als we allemaal ons best doen om te begrijpen wat deze bijzondere vogels nodig hebben, is er een grote kans dat de populatie in het FochteloŽrveen zich uitbreidt en dat ook andere plekken bevolkt worden. Het hele jaar dit lentegevoel, hoe lijkt u dat?!    delen


contact
tags
Bureau De Kraanvogel
FochteloŽrveen 10
8428 RR Fochteloo
0516-588589
Het Waait
Twelloseweg 10a
7439 AS Steenenkamer
0570-618989